Bestelinformatie en retour


Vooral bij de eerste aanschaf van een Ovale product is het aan te raden om langs te komen bij één van onze winkels of via andere verkooplocaties. Via winkels kopen verdiend altijd de voorkeur, u krijgt dan uitleg over de werking van uw product en u kunt dan vragen stellen. Heeft u geen tijd dan kunnen consumenten natuurlijk snel en makkelijk op verschillende manieren onze producten bestellen. Zakelijke klanten hebben hiervoor een account nodig, klik hier voor meer informatie.

Ovale producten bestellen Image

Wij verkopen niet aan minderjarigen. Komt u een bestelling afhalen, vragen wij uw legitimatie om te controleren of u de persoon bent die heeft besteld en wordt direct uw leeftijd gecontroleerd. Bestellingen die worden thuisbezorgd, wordt u voor ontvangst van uw pakket gevraagd door de bezorger naar uw legitimatie ter controle van uw leeftijd. Alle vormen van bestellingen worden verwerkt na ontvangst van betaling.

Via alle onderstaande mogelijkheden kunt u een bestelling plaatsen. Via de OVALE NL APP en onze nieuwe webshop op deze website heeft u ook de optie om te bestellen en af te halen bij een door u gekozen afhaalpunt en is de snelste en makkelijkste manier van bestellen, zowel voor afhalen en bezorgen. Wij verzenden alleen binnen Nederland. Bent u woonachtig in het buitenland, dan kunt u alleen via de APP en webshop bestellen om af te halen bij een verkooppunt in Nederland.


Ovale NL App

Download de Ovale NL App via Google Play Image

Gebruik de App voor Android om via uw telefoon of tablet een bestelling te plaatsen. U heeft bij de App ook de optie om uw bestelling af te halen bij een van onze winkels en andere aangesloten afhaalpunten. Klik hier voor meer informatie over onze App of Klik hier om naar de App download pagina van Google Play te gaan. Helaas is een App met onze producten niet mogelijk bij de App Store voor iPhone/iPad (IOS) klanten. IOS klanten kunnen wel gebruik maken van onze webshops.


Webshops

Klik op de link voor de specifieke webshop/website:


Overige opties voor bestellen

Bestel opties van Ovale producten Image

Indien geen van de bovenstaande opties geschikt voor u is, kunt u ook via de volgende opties bestellen. Houdt er rekening mee dat deze opties een langere verwerkingstijd hebben omdat we uw bon/factuur moeten aanmaken en naar u verzenden waarna we wachten op uw betaling. Onderstaande bestelopties kunnen alleen worden betaald via bankoverschrijving, zie na bestelling uw bon/factuur voor de benodigde informatie(verwerkingstijd van minimaal 1 werkdag).

Bij één van deze opties hebben we altijd uw naam, adres, telefoonnummer en email adres nodig om uw bestelling te verwerken. Uw bestelling wordt verwerkt tijdens onze kantooruren. Door het plaatsen van een bestelling gaat u akkoord met ons “Privacy beleid“, de “Algemene voorwaarden” en verklaart u dat u tenminste 18 jaar of ouder bent.


Alvast bedankt voor uw bestelling.


Retourneren.

Niet tevreden over één van onze producten? We doen er alles aan om dit te veranderen. Producten kunnen altijd worden besteld op zicht, u kunt dan gebruik maken van herroepingsrecht; deze termijn verloopt 7 dagen na ontvangst van een bestelling of aankoop in de winkel. In geval van herroepingsrecht dient het product ongebruikt te zijn geweest. In geval van onderdelen zoals verstuivers, kunnen deze niet worden geretourneerd wanneer de verpakking is geopend. Mondstukjes en e-liquids kunnen niet worden geretourneerd vanwege veiligheid en hygiëne. Een elektronische sigaret retourneren? Dit is alleen mogelijk indien het product ongebruikt en nooit gevuld is met e-liquid, vanaf het moment dat het in gebruik is genomen vervalt herroepingsrecht en kunnen deze producten niet langer worden geretourneerd. U kunt altijd een elektronische sigaret bestellen, het uit de verpakking halen om het te bekijken. Retourneren is alleen mogelijk in aanwezigheid van de originele (ongeopende)verpakking. Gebruik maken van herroepingsrecht? Neem dan contact met ons op. Retourneren van elektronische sigaretten is verder niet mogelijk, alleen wanneer er een fabricagefout aanwezig is waardoor u niet langer gebruik wilt maken van het product, dan bieden we de optie aan om de aankoop te vergoeden of te ruilen. Gebruik in dit geval het formulier op de pagina garantie en reparatie en geef het aan ons door. Voor aanvullende informatie, verwijzen we u naar de Algemene voorwaarden.