Garantie en reparatie


Gelukkig is het heel zeldzaam, maar het kan weleens voorkomen dat een product niet goed functioneert, zelfs na uitgebreide tests en kwaliteitscontroles kan het weleens gebeuren dat er een product met een mankement er doorheen komt. Dit lossen we graag voor u op. Is uw product beschadigd door bijvoorbeeld een ongelukje, dan is het ook goed mogelijk dat uw product gerepareerd kan worden of dat enkel een aantal onderdelen moeten worden vervangen.

Ovale garantie en reparatie Image

We adviseren altijd om naar de winkel van aankoop te gaan als u een probleem heeft met uw product. Vaak is er een probleem door verkeerd gebruik en kan de winkel medewerker u laten zien wat u kunt doen. Denk bijvoorbeeld bij elektronische sigaretten aan de aan/uit functie van de batterij, vaak denken mensen dat een batterij kapot is terwijl deze gewoon uit staat of niet is opgeladen. Graag helpen we u zo goed mogelijk.

Heeft u een Ovale product via één van onze dealers, franchisenemers of andere verkooplocaties gekocht? U kunt voor garantie en reparatie direct met ons contact opnemen of voor directe ondersteuning langskomen bij een Ovale Store. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel voor ondersteuning altijd ons hoofdkantoor in Dordrecht op +31.(0)78.84.28.697.

NEEM ALTIJD DE BON MEE VAN UW AANKOOP! ZONDER BON KUNT U GEEN AANSPRAAK MAKEN OP GARANTIE!

Voor direct contact inzake garantie of reparatie kunt u hieronder het formulier invullen. Bij ons formulier zijn een aantal velden verplicht, deze zijn aangegeven met *.


Indien u garantie heeft geselecteerd, dan kunnen we uw aanvraag alleen in behandeling nemen indien u een bon heeft. Zonder bon kunt u geen aanspraak maken op garantie.
Omschrijf hier het probleem met uw product en eventueel de oorzaak hiervan.
Klik hier om het privacy beleid te lezen. (opent in een nieuw venster)
Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. (opent in een nieuw venster)